ΥΛΙΚΑ:
340 γρ σιμιγδάλι ψιλό
220 γρ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιo
500 γρ Linodiet baking Stevia
960 γρ νερό
150 αμύγδαλα λευκά, ολόκληρα
2 φλούδες πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το λάδι και τα αμύγδαλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα για 30 – 40 λεπτά. Το αργό καβούρδισμα είναι που κάνει το χαλβά λευκό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει βράση το νερό με το Linodiet Baking Stevia και τις φλούδες πορτοκαλιού. Αφού γίνει το σιρόπι μας το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού από μέσα. Κατόπιν αδειάζουμε το σιρόπι πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι σιγά σιγά. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου απορροφηθεί το νερό και το μείγμα σφίξει. Προσοχή δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτό. Μοιράζουμε το χαλβά σε μια φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια, τον αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Σημείωση:
16 μερίδες
Γλυκαιμικός δείκτης : 19,7 (Χαμηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο ανά μερίδα : 9,6 (Χαμηλό)
Γλυκαιμικός δείκτης παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη: 65,7 (Υψηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη / μερίδα: 39 (Υψηλό)
Θερμίδες (Kcal) / μερίδα: 245
Θερμίδες παρόμοιων προϊόντων με ζάχαρη (kcal) /μερίδα: 414 (μειωμένο κατά τουλάχιστον 41%)
There are no reviews yet.