Το μυστικό του πράσινου τσαγιού
Posted in Linodiet Blog

Πολλοί είναι αυτοί, οι οποίοι συνδέουν το χειμώνα μ’ ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή μ’ ένα δροσιστικό ποτήρι «ice tea» το καλοκαίρι στην παραλία. Κι’ αυτό δεν συμβαίνει τυχαία, καθώς, εκτός από την απολαυστική γεύση τους, παρέχουν και ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.

Το πράσινο τσάι αποτελεί ένα από τα τρία βασικά είδη του κλασικού τσαγιού, ανάμεσα στο κόκκινο και το λευκό. Eίναι πλούσιο σε φυσικά φλαβονοειδή, τα οποία διαθέτουν, σύμφωνα με μελέτες, εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.
Βασική κατηγορία φλαβονοειδών αποτελούν οι κατεχίνες, οι οποίες βρίσκονται στο πράσινο τσάι και στις οποίες οφείλει την αντιοξειδωτική του ιδιότητα.

 

Που με βοηθάει η κατανάλωση του πράσινου τσαγιού;

Έχει αποδειχθεί ότι το τσάι(πράσινο, μαύρο, oolong, λευκό) έχει θεαματικές θεραπευτικές ιδιότητες και ειδικότερα η κατανάλωση πράσινου τσαγιού. Συγκεκριμένα προλαμβάνει :

 

ΤΗΝ ΤΕΡΗΔΟΝΑ

Εμποδίζοντας την προσκόλληση στα δόντια του streptococcus mutans, στον οποίο οφείλεται και η δημιουργία της. Γενικότερα, έρευνες απέδειξαν πως η κατανάλωση πράσινου τσαγιού συμβάλλει στη βελτίωση της στοματικής υγιεινής, όπως δυσοσμία στόματος, αρρώστιες των ούλων και λοιπά

ΤΑ ΚΑΡΔΙΑΚΑ & ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Όπως θρομβώσεις, συσσώρευση αιμοπεταλίων, επιτυγχάνοντας χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και 3 γλυκεριδίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι καταναλώνουν πράσινο τσάι έχουν υψηλά επίπεδα HDL «καλής» χοληστερόλης. Όσον αφορά στα καρδιακά επεισόδια, πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι πίνοντας 2-4 φλυτζάνια τσάι την ημέρα, μειώνεται ο κίνδυνος εμφράγματος  έως και 44%

ΤΗ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ

Καθώς αναχαιτίζει τη δραστηριότητα του ενζύμου ακετυλοχολινεστεράση που διασπά την ακετυλοχολίνη

 

 

ΤΗ ΝΟΣΟ PARKINSON

Καθώς μειώνει τη συγκέντρωση σιδήρου στους νεύρωνες συγκεκριμένης περιοχής.

ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ – ΑΘΡΙΤΙΔΕΣ 

Έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες που πίνουν τσάι έχουν 60% λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν ρευματοειδή αρθρίτιδα σε σύγκριση με εκείνες που δεν καταναλώνουν

ΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Πίνοντας, δηλαδή, τσάι για πολλά χρόνια, βοηθάμε τα κόκαλά μας να γίνουν πιο γερά. Έχει αποδειχθεί, σύμφωνα με μελέτες, ότι όσοι πίνουν τσάι για περισσότερο από 10 χρόνια, έχουν πυκνότερη μάζα οστών απ’ όσους δεν πίνουν.

ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Αναστέλλει την ανάπτυξη πολλών βακτηρίων που προκαλούν διάρροια, καταπολεμούν ιούς της γρίπης και πνευμονικούς, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό το ανοσοποιητικό σύστημα. Ειδικότερα, οι αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες του τσαγιού, μαζί με τις βιταμίνες και τα φυσικά συστατικά που περιέχει, συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 Έως σήμερα ένας μεγάλος αριθμός τεκμηριωμένων ερευνών δείχνουν πως το τσάι, λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει, παρέχει πρόληψη για τον καρκίνο και ειδικότερα του μαστού, στομάχου, οισοφάγου, προστάτη, λευχαιμίας, δέρματος, ύπατος, πνεύμονος, παχέος εντέρου, χοληδόχου κύστης, παγκρέατος και άλλων ειδών καρκίνου.

ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ

Δηλαδή την υπερβολική οξείδωση του οργανισμού.

ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ

Αυξάνοντας τη δράση της ινσουλίνης.

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΣ

 

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

Επιβραδύνει την εξέλιξη της θάμπωσης των φακών

 

 

Το πράσινο τσάϊ βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Το πράσινο τσάι συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η απώλεια κιλών με γρήγορο και εύκολο τρόπο, προσέχοντας, παράλληλα, και τη διατροφή μας. Δεν είναι τυχαίο πως οι μεγαλύτερες σταρ του κιν/φου και της πασαρέλας, καθώς και εκείνες που ασχολούνται με τη γιόγκα και τις εναλλακτικές μεθόδους ευεξίας, έχουν εντάξει στο καθημερινό τους πρόγραμμα διατροφής το πράσινο τσάϊ. Η αποτελεσματικότητα του έγκειται στο γεγονός ότι το πράσινο τσάι έχει την ικανότητα να δημιουργεί θερμογένεση, διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός καίει θερμίδες με τη βοήθεια των κατεχινών και της συνεργιστικής τους δράσης με την καφεϊνη. Η μείωση, λοιπόν, της απορρόφησης λίπους από τον οργανισμό και η μεγιστοποίηση της καύσης του λίπους επιτυγχάνεται χάρη στην παρουσία αυτών των 2 συστατικών στο πράσινο τσάι.
Σύμφωνα, λοιπόν, και με έρευνα, απεδείχθη πως οι γυναίκες που έπιναν περίπου 6 φλυτζάνια πράσινο τσάι για 12 εβδομάδες, έχασαν 3cm από την περιφέρεια της μέσης, χωρίς αλλαγή των υπόλοιπων συνηθειών τους.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, το πράσινο τσάι, χάρη στη δράση των κατεχινών που περιέχονται σ’ αυτό:

 

Συμμετέχουν στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου.

Αυξάνουν τις ενεργειακές δαπάνες.

«Καίνε» τα αποθηκευμένα λίπη, ενεργοποιώντας τη δράση τους κατά το μεταβολισμό τους.

Βελτιώνουν την κατανομή λίπους στο σώμα.

Μειώνουν το λίπος που εντοπίζεται στην κοιλιακή χώρα.

 Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από τος ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό μας, το πράσινο τσάι συμβάλλει ενεργά στην τόνωση του δέρματος, τη φροντίδα,την ενυδάτωση και τη λάμψη, με τη δημιουργία λοσιόν και μάσκας προσώπου από πράσινο τσάι. 

 
Σημείωση: Οι πληροφορίες υγείας που παρέχονται στο www.Linodiet.gr  δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρικές συμβουλές. Είναι απλώς συμπεράσματα και πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από έρευνες. Για οτιδήποτε αφορά την υγεία σας πρέπει να συμβουλεύεστε τον θεράποντα ιατρό σας.

 

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.