Το μυστικό της σουκραλόζης
Posted in Linodiet Blog

Η σουκραλόζη είναι ένα σύγχρονο γλυκαντικό που προέρχεται από την ίδια τη ζάχαρη και για το λόγο αυτό έχει την ίδια γεύση με αυτή. Δε μεταβολίζεται από τον ανθρώπινο οργανισμό, κατά συνέπεια δεν αποδίδει ενέργεια ούτε επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ επιπλέον διαλύεται στο νερό και είναι εξαιρετικά σταθερή όταν προστίθεται σε διάφορα τρόφιμα και ποτά. Η ιδιότητα της να αφήνει ανεπηρέαστα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, την καθιστά σύμμαχο των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη. Αυτό σημαίνει πως, λιχουδιές τις οποίες θα έπρεπε να τις αποφεύγουν εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, μπορούν τώρα να τα παρασκευάσουν με Linodiet και να τα απολαύσουν.To Linodiet, λοιπόν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση της ζάχαρης στα αφεψήματα, στο μαγείρεμα ή και στο ψήσιμο, χωρίς να χάσει τη γλυκιά του γεύση. Επιπλέον, η σουκραλόζη δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη τερηδόνας στα δόντια, μια πάθηση που εμφανίζεται συχνά στα παιδιά που υπερκαταναλώνουν απλά σάκχαρα και παράλληλα δεν ακολουθούν σωστή στοματική υγιεινή. Η σουκραλόζη θεωρείται ασφαλής για τον άνθρωπο, βάσει επιστημονικών δεδομένων, αλλά και πιστοποιήσεων αρμόδιων φορέων. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ουσία αυτή είναι ασφαλής προς κατανάλωση από όλες τις ομάδες του πληθυσμού, όπως παιδιά, γυναίκες σε εγκυμοσύνη και φυσικά άτομα που πάσχουν από διαβήτη, στους οποίους συστήνεται να αποφεύγουν τα απλά σάκχαρα, όπως είναι η ζάχαρη. 

Φαινυλκετονουρία: Το Linodiet δεν περιέχει πηγή φαινυλαλανίνης, όπως η ασπαρτάμη ή οποιοδήποτε άλλο αμινικό οξύ και κατ’ επέκταση δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε άτομα, τα οποία πάσχουν από φαινυλκετονουρία (PKU). Γενικά δεν υπάρχει καμία απαγόρευση ως προς τη χρήση του συγκεκριμένου γλυκαντικού.Συνοψίζοντας, η γλυκαντική αυτή ουσία μπορεί, συνεπώς, να αποτελέσει ένα πολύ καλό μέσο για να απολαύσουμε τη γλυκιά γεύση, χωρίς να επιβαρύνουμε το σώμα μας με επιπλέον θερμίδες, ενώ παράλληλα είναι ιδανική επιλογή για άτομα που προσέχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

 
Σημείωση: Οι πληροφορίες υγείας που παρέχονται στο www.Linodiet.gr  δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρικές συμβουλές. Είναι απλώς συμπεράσματα και πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από έρευνες. Για οτιδήποτε αφορά την υγεία σας πρέπει να συμβουλεύεστε τον θεράποντα ιατρό σας.

 

 

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.