Η Σουκραλόζη έχει υπάρξει αντικείμενο ερευνών πάνω από 20 χρόνια και έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 110 επιστημονικές μελέτες και δεν έχει διαπιστωθεί ότι έχει οποιαδήποτε παρενέργεια για τον άνθρωπο.
Η χρήση της Σουκραλόζης έχει εγκριθεί από την Κοινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια των τεχνητών γλυκαντικών υλών του FAO και του WHO από το 1990. Επιπλέον, η ασφάλειά της έχει πιστοποιηθεί και από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο οποίος ενέκρινε το 1998 την προσθήκη της σε συγκεκριμένα τρόφιμα και ποτά, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, το 2000 (EFSA). Από το 1999 είναι αναγνωρισμένη ως γλυκαντικό γενικής χρήσης. Έκτοτε, χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως, ενώ πάνω από 100 επιστημονικές μελέτες της τελευταίας εικοσαετίας έχουν πιστοποιήσει την ασφάλεια της χρήσης της.
There are no reviews yet.