Παγωτό βανίλια
Posted in Linodiet BlogΣυνταγές

 

ΥΛΙΚΑ:
725 γρ γάλα
210 γρ κρέμα γάλακτος
85 γρ Linodiet Baking Stevia
65 σκόνη γάλα 0% λιπαρά
βανίλια φυσική (1/2 λοβός)
50 γρ αυγά (1 αυγό)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό μέχρι να αφρατέψει πολύ. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά με μορφή κορδονιού στο μίξερ που χτυπιέται το αυγό. Ξαναγυρίζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του μείγματος μέχρι τους 850 °C για να παστεριωθεί. Το περνάμε από σινουά (σουρωτήρι) και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Τέλος το περνάμε από την παγωτομηχανή.

 

Σημείωση:
11 μερίδες των 100 γρ
Γλυκαιμικός δείκτης : 12,7(Χαμηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο ανά μερίδα  : 1,8 (Χαμηλό)
Γλυκαιμικός δείκτης προϊόντος με ζάχαρη: 63( Υψηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο προϊόντος με ζάχαρη ανά μερίδα: 13,7 (Μέτριο)
Θερμίδες ανά μερίδα: 134Kcal
Παρόμοια προϊόντα με ζάχαρη: Θερμίδες (kcal) /μερίδα: 233 (μειωμένο κατά τουλάχιστον 43%)
 

 

 

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών