ΥΛΙΚΑ:
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
125 γρ κρέμα γάλακτος light 15%
200 γρ πορτοκάλι σε μικρά κομματάκια
200 γρ χυμό πορτοκάλι
70 γρ Linodiet Baking Stevia σκόνη
10 γρ ζελατίνη σε φύλλα
16 γρ χυμό λεμονιού (1κ.σ.)
10 γρ άχνη με Linodiet Baking Stevia
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα μαζί με το Linodiet Baking Stevia και με το χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε το μείγμα μας. Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μουλιάσει και όταν μαλακώσει τη στύβουμε καλά και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει και να αποκτήσει τη ρευστότητα μελιού.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με σκόνη Linodiet Baking Stevia μέχρι να αφρατέψει (να γίνει σαν γιαούρτι) και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ το ζελέ (αφού έχει γίνει σαν μέλι) με το γιαούρτι να ομογενοποιηθεί καλά και ρίχνουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Αφήνουμε το μείγμα λίγο στο ψυγείο να σφίξει και προσθέτουμε τα κομματάκια του πορτοκαλιού (κρατάμε λίγα για το ντεκόρ) και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε στα μπολάκια και βάζουμε από πάνω τα κομματάκια πορτοκαλιού που κρατήσαμε.
Σημείωση:
6 Μερίδες
Γλυκαιμικός δείκτης : 20,5 (Χαμηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο ανά μερίδα : 5,8 (Χαμηλό)
Γλυκαιμικός δείκτης παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη: 47,6 (Μέτριος)
Γλυκαιμικό φορτίο παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη/ μερίδα: 8,3 (Χαμηλό)
Θερμίδες ανά μερίδα: 102 Kcal
Θερμίδες Παρόμοιων προϊόντων με ζάχαρη (kcal) /μερίδα: 397 (μειωμένο κατά τουλάχιστον 74%)
There are no reviews yet.