Μαρμελάδα φράουλα
Posted in Linodiet BlogΣυνταγές

 

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό φράουλες καθαρισμένες
300 γρ Linodiet Baking Professional
10 γρ ζελατίνη σε φύλλα
30 γρ χυμό από λεμόνι 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθος τους (μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε με ένα blender εάν δε θέλουμε η μαρμελάδα μας να έχει κομματάκια φρούτου). Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αφήνουμε να μουλιάσει. Βάζουμε τις φράουλες σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το Linodiet Baking Professional μαζί με το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Βράζουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά για λίγο και προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε στύψει καλά και ανακατεύουμε συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν το μείγμα «δέσει» το αποσύρουμε, το μοιράζουμε σε βάζα και περιμένουμε να κρυώσει. Το συντηρούμε πάντα στο ψυγείο.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μαρμελάδα σαν επικάλυψη για cheesecake αφού πρώτα κρυώσει.

 

Σημείωση:
20 Μερίδες (των 60 γρ)
Γλυκαιμικός δείκτης : 4,6 (Χαμηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο ανά μερίδα  : 0,7 (Χαμηλό)
Γλυκαιμικός δείκτης προϊόντος με ζάχαρη: 51( Μέτριος)
Γλυκαιμικό φορτίο προϊόντος με ζάχαρη ανά μερίδα: 20 (Υψηλό)
Θερμίδες ανά μερίδα: 26 Kcal
Παρόμοια προϊόντα με ζάχαρη: Θερμίδες (kcal) /μερίδα: 160 (μειωμένο κατά τουλαχιστον 84%)
 

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών