ΥΛΙΚΑ:
125 γρ μαργαρίνη
70 γρ σπορέλαιο
60 γρ σουσάμι
110 γρ Linodiet Baking Stevia
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ κρασί λευκό
10 γρ Baking Powder
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το σπορέλαιο και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες. Κατόπιν προσθέτουμε το Linodiet Baking Stevia, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το κρασί και στη συνέχεια το σουσάμι. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder και τη βανίλια και ζυμώνουμε. Τυλίγουμε τη ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. Όταν περάσει η μία ώρα και η ζύμη μας είναι πλέον έτοιμη, πλάθουμε μικρά κουλουράκια ή τα κόβουμε με κουπ πατ. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι τα κουλουράκια μας να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Σημείωση:
48 κουλουράκια- 820 γρ ψημένα
Γλυκαιμικός δείκτης : 63 (Υψηλός)
Γλυκαιμικός δείκτης παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη: 78,7 (Υψηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο ανά κουλουράκι : 6,1 (Χαμηλό)
Γλυκαιμικό φορτίο παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη/ κουλουράκι: 7,6 (Χαμηλό)
Θερμίδες: 74 Kcal/κουλουράκι
Θερμίδες Παρόμοιων προϊόντων με ζάχαρη (kcal) /κουλουράκι: 85 (μειωμένο κατά τουλαχιστον 13%)
There are no reviews yet.