ΥΛΙΚΑ:
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. Baking powder
1 κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
70 γρ ηλιέλαιο
200 γρ Linodiet Baking Stevia
2 αυγά
360 γρ γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μερικές σταγόνες πορτοκαλέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το Linodiet Baking Stevia μέχρι να αφρατέψουν αρκετά και να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Ρίχνουμε στη συνέχεια το ξύσμα πορτοκάλι και το πορτοκαλέλαιο και μετά σιγά σιγά το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα και τα κοσκινίζουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα μας και το αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. (Γίνεται ένα σφιχτό μείγμα, πιο σφιχτό από τα συνηθισμένα κείκς). Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες ψησίματος για cupcakes τις οποίες έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια. Ψήνουμε τα cupcakes στους 170ο C για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε σε αυτά ένα μαχαίρι και η λάμα βγει καθαρή χωρίς ωμή ζύμη.
Σημείωση:
Γλυκαιμικός δείκτης: 42,6 (Μέτριος)
Γλυκαιμικό φορτίο ανά cupcake : 11,7 (Μέτριο)
Γλυκαιμικός δείκτης παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη: 75,5 (Υψηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη/ cupcake: 26 (Υψηλό)
Θερμίδες (kcal) /cupcake: 139
Θερμίδες παρόμοιων προϊόντων με ζάχαρη (kcal) /cupcake: 243 (μειωμένο κατά τουλάχιστον 43%)
There are no reviews yet.