Τα φύλλα της στέβια χρησιμοποιούνται εδώ και εκατοντάδες χρόνια ως γλυκαντικό σε περιοχές της νότιας Αμερικής. Η Ιαπωνία είναι από τις πρώτες χώρες που ενέκριναν τη χρήση της στέβια σε τρόφιμα και ποτά. Το 2008 ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων αναγνώρισε τη στέβια ως ασφαλή για ανθρώπινη χρήση και την ίδια χρονιά η κοινή επιστημονική επιτροπή του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα πρόσθετα των τροφίμων (JECFA, διεθνής επιστημονική επιτροπή) έκρινε ότι η στέβια είναι ασφαλής για κατανάλωση από όλες τις ομάδες του πληθυσμού. Το 2010 η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων έκρινε ότι με βάση τις έρευνες που έχουν γίνει η στέβια είναι ασφαλής για κατανάλωση και το 2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον κανονισμό No 1131/2011 ενέκρινε τη χρήση της στέβια ως γλυκαντικό σε τρόφιμα και ποτά.
Posted in Συχνές Ερωτήσεις
There are no reviews yet.