Είναι ασφαλής η χρήση της στέβια;
Posted in Συχνές Ερωτήσεις

Τα φύλλα της στέβια χρησιμοποιούνται εδώ και εκατοντάδες χρόνια ως γλυκαντικό σε περιοχές της νότιας Αμερικής. Η Ιαπωνία είναι από τις πρώτες χώρες που ενέκριναν τη χρήση της στέβια σε τρόφιμα και ποτά. Το 2008 ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων αναγνώρισε τη στέβια ως ασφαλή για ανθρώπινη χρήση και την ίδια χρονιά η κοινή επιστημονική επιτροπή του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα πρόσθετα των τροφίμων (JECFA, διεθνής επιστημονική επιτροπή) έκρινε ότι η στέβια είναι ασφαλής για κατανάλωση από όλες τις ομάδες του πληθυσμού. Το 2010 η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων έκρινε ότι με βάση τις έρευνες που έχουν γίνει η στέβια είναι ασφαλής για κατανάλωση και το 2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον κανονισμό  No 1131/2011 ενέκρινε τη χρήση της στέβια ως γλυκαντικό σε τρόφιμα και ποτά.

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών
Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη περιήγησή σας. Πιστεύουμε πως δεν έχετε πρόβλημα με αυτό. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Περισσότερα
REJECTACCEPT