Κεϊκ λεμονιού με χαμηλούς υδατάνθρακες

Γράφτηκε από linodiet 20/06/2017 0 Σχόλια Συνταγές,

 

ΥΛΙΚΑ:
240γρ λευκά φασόλια κονσέρβας ή νερόβραστα λευκά μεγάλα φασόλια
250γρ (5) αυγά
170γρ Linodiet Baking Stevia
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια σε σκόνη
2γρ (¼ κουταλάκι) αλάτι
95γρ βούτυρο ανάλατο
20γρ (4 κ.σ.) καρύδα τριμμένη και αλεσμένη ξανά στο moulti
16γρ (2κ.σ.) αλεσμένο αμύγδαλο
ξύσμα από ένα λεμόνι
3γρ (½ κ.γ.) baking soda
5γρ (1 κ.γ.) baking powder
60γρ φρέσκο χυμό λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ στρώνουμε τη λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στεγνώνουμε καλά τα φασόλια και φτιάχνουμε έναν πουρέ με τα φασόλια, τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με το Linodiet Baking Stevia μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο και το μείγμα να ανακατευτεί πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τα φασόλια σε δύο δόσεις μέσα στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά. Κατόπιν προσθέτουμε την καρύδα, το τριμμένο αμυγδάλο, το ξύσμα λεμονιού, το baking powder και τη baking soda.Τέλος αφού τα ανακατέψουμε καλά τα αδειάζουμε στη φόρμα μας και ψήνουμε για 50 λεπτά.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το φούρνο και με μία οδοντογλυφίδα ανοίγουμε μικρές τρύπες και αδειάζουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.

***Μπορούμε, εάν θέλουμε, να παραλείψουμε το ξύσμα από λεμόνι και το χυμό λεμονιού από τη συνταγή. 

 

Σημείωση:
15 μερίδες
Γλυκαιμικός δείκτης : 7,4 (Χαμηλός)
Γλυκαιμικός δείκτης παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη: 69,5 (Υψηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο ανά μερίδα : 1,1 (Χαμηλό)
Γλυκαιμικό φορτίο παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη/ μερίδα : 40,7 (Υψηλό)
Θερμίδες: 108 Kcal/μερίδα
Θερμίδες Παρόμοιων προϊόντων με ζάχαρη (kcal) /μερίδα: 459 (μειωμένο κατά τουλάχιστον 77%)

Σχολιάστε

Πιστοποίηση


Η linodiet πληροί όλες τις προδιαγραφές της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και διαθέτει πιστοποίηση HACCP. Στόχος της η διαχρονική διασφάλιση της σταθερά υψηλής ποιότητας των προϊόντων της.
Loading...